Online training financieel plan voor ondernemers

Iedereen weet dat wanneer je jezelf doelen stelt ze niet per definitie zullen leiden tot het bereiken hiervan. Neem nu als voorbeeld het doel ik wil 10 kilo afvallen. De meeste mensen nemen zich hierbij voor om ineens te gaan starten met één of ander dieet, shakes of ze stoppen gewoon met hun normale voedingspatroon en gooien radicaal de boel om. Gevolg…….. tja, laat ik het zo zeggen. Soms lukt het!

Terwijl de kans dat je je doel daadwerkelijk gaat bereiken veel groter blijkt te zijn als je jezelf met kleine stapjes dingen ontzegt of toevoegt. Neem nou als voorbeeld je suiker inname. Wanneer je jezelf direct alle suiker ontzegt zal je lichaam behoorlijk protesteren maar doe je geleidelijk aan steeds minder suiker in je kopje koffie of thee dan is dit proces veel makkelijker vol te houden. Zo werkt het ook met het toevoegen, als jij nu al geen sporter bent dan geef ik je op een briefje dat je niet direct vijf dagen per week gaat sporten, nou ja misschien 1, 2 weken maar dan zul je zien dat jij deze nieuwe gewoonte al gauw gaat versloffen. Dus van nul naar 1 keer per week is dan al een hele stap.

Maar wat heeft dit nu te maken met het opstellen van een financieel plan voor je bedrijf?

Laat ik eerst beginnen met de reden waarom veel ondernemers zich dit mooie kompas niet gunnen. (Dit komt uit mijn ondernemerskring)

  • Als ik een plan maak moet ik me eraan houden ik moet het halen
  • Ik weet niet eens hoe ik een begroting maak
  • Daar heb ik geen tijd voor
  • Mijn boekhouder weet toch wel wat ik nodig heb?

Nou ja ik bedoel maar, er is vast iets wat je hieruit herkend. En gelijk wil ik je dan even uit de dromen helpen.

“EEN FINANCIEEL PLAN MAAK JE VOOR JEZELF” 

  • Je hoeft het niet te halen, het helpt je wel om je bewust te maken of je op de goede koers bent. Haal jij de omzet/winst die jij je voorgenomen had deze periode te halen? Liggen je kosten hoger of lager dan je had begroot? Waar moet je op sturen?
  • Het maken van een begroting is onderdeel van heet financieel plan. Doordat je ook kijkt naar wat je privé nodig hebt kun je je kostprijs gaan bepalen en kom je er achter wat jou salaris zou moeten zijn, waar je op moet letten om jou ideale financiële plan te behalen.
  • Als je eenmaal weet dat je met de tijdsinvestering een hoop kosten bespaard dan heb je de juiste mindset om er even voor te gaan zitten. Een plan maak je niet in 1 dag. Daar ben je regelmatig mee bezig.
  • Alleen jij weet wat je met je als ondernemer wilt bereiken, alleen jij kent je financiële doelen. Een goede boekhouder signaleert maar zelfs dat is niet vanzelfsprekend.

Deze training neemt je stapje voor stapje mee in de onderdelen voor het opstellen van jouw financiële plan. De training is praktijk gericht dat wil zeggen je bent direct aan de slag met je eigen bedrijf, waardoor het eigenlijk niet eens aan voelt als leren. Door het maken van diverse begrotingen, een winstplan op te stellen maar ook vast rekening te houden met je belastingen heb jij straks een winstgevend plan voor het komend jaar in handen.

Mijn trainingen bestaan uit een uitgewerkt theorieboekje, online lessen, praktijkopdrachten die je kunt uitwerken in de sheets en persoonlijk contact. Je bepaalt je eigen werktempo en hebt in principe voldoende aan de online lessen met de praktijkopdrachten. Het theorieboekje is een mooie aanvulling als je net wat dieper de stof in wilt.

Het lespakket kost

€ 125,- excl. BTW

 

*Meer weten of eerst de gratis huishoudbudgetplanner ontvangen klik hier

 

%d bloggers liken dit: