financieel·Tips

Waarom IK nog steeds een boodschappenpotje heb!!!

Een boodschappenpotje ouderwets?

Tja, daar zeg je wat!

Want natuurlijk is het ouderwets. Ik weet natuurlijk niet hoe het met jou zit, maar inderdaad ik ken het zelf ook gewoon van vroeger. Toen mijn moeder nog maandelijks naar de bank ging, geld opnam en dat vervolgens over diverse potjes verdeelde. Zo had ze zicht op haar uitgave voor de boodschappen en tegelijk spaarde ze voor onverwachte dingen.

Met de komst van het digitale bankverkeer is er niet alleen in Nederland maar wereldwijd een hoop gebeurt. De kranten melden nu ook regelmatig faillissement of schuldsanering. Het lijkt er op dat we niet goed meer weten hoe we overzicht moeten houden nu we ons geld digitaal moeten beheren. Nu alles op een hoop op onze rekening staat voelen we ons soms de koning te rijk. En kan er lekker op los gepind worden. Niks mis mee natuurlijk als je aan het einde van je geld niet nog een hoop maand over houdt. En je 13e maand niet op gaat aan achterstallig gedoe.

Nu is het natuurlijk niet mijn bedoeling te gaan prediken over het ouderwetse systeem dat mijn moeder nog hanteerde. Nee ik ga zelf ook niet meer met een dikke portemonnee met klinkende munten naar de supermarkt. Maar laten we er eens realistisch naar kijken want je hebt natuurlijk gewoon de mogelijkheid dit systeem in een hyper modern jasje te gieten en een tweede rekening te openen. Het digitale boodschappenpotje. Voordeel is dat wanneer je iets vergeten bent, je gewoon je lief op pad kan sturen want die kan er met de tweede pas natuurlijk ook gewoon bij.

Nou ja, dan maar ouderwets zou ik zeggen!!

Met het maken van een budgetplan weet je precies welke kosten je hebt en wat je aan je boodschappen kunt besteden.

Maak het jezelf makkelijk en kijk eens of dit voor jou werkt. Deel dit artikel ook gerust met anderen. En als je hulp nodig hebt of eens wilt sparren over jou situatie spreek dan eens af voor een kop koffie

*wist je dat je geld bespaard door je boodschappen bijvoorbeeld 1 keer per week te halen. Kijk maar eens in je mandje als jij iedere dag naar de supermarkt gaat. Wat gaat er extra mee en hoe vaak per week doe je dat?

 

 

Geef een reactie